
WhatsApp ilgili grup sohbetlerini bir araya getirmek için tasarlanmış olanlar da dahil olmak üzere bazı yeni özellikleri kullanıma sunuyor. Meta CEO’su Mark Zuckerberg Topluluklar özelliğini bu yılın başlarında duyurdu, ve amaç, kullanıcıların grup sohbetlerini “kendileri için çalışan bir yapı ile tek bir çatı altında” birleştirmelerini sağlamaktır. Benzer araçlar Instagram ve Facebook için de çalışıyor.
Topluluklar, önümüzdeki aylarda tüm WhatsApp kullanıcılarına sunulacak. Sizin için önemli olan şeyleri tartışmak ve bunlar arasında kolaylıkla geçiş yapmak için bir topluluk içinde daha küçük grup sohbetleri kurabileceksiniz. WhatsApp, tüm üyelere duyuru yayınlama ve hangi grupların dahil edileceğini seçebilme gibi toplulukları yönetmek için yöneticilere “güçlü yeni araçlar” sunacak.

WhatsApp, aynı okulda çocukları olan mahallelerin, işyerlerinin ve ebeveynlerin bir topluluğun parçası olarak grupları bir araya getirebileceğini öne sürüyor. Başlamak için Android uygulamasının üstündeki veya iOS’ta ekranın altındaki Topluluklar sekmesine dokunabilirsiniz. Sıfırdan bir topluluk başlatabilecek veya ona mevcut grupları ekleyebileceksiniz.
Topluluklar özelliği kulağa biraz Facebook Grupları gibi geliyor ( Nextdoor ve anlaşmazlık çok) uçtan uca şifreleme koruması ile de olsa. Zuckerberg, Meta uygulamalarında yayınlara verilen vurguyu azaltmak için topluluk odaklı bir model arıyor olsa da, grup sohbetlerinin daha çok Facebook Grupları gibi davranmasının bazı olumsuzlukları olabilir. Yanlış bilgi son yıllarda çoğalmıştır. Genel olarak, platformun şifrelemeye odaklanması nedeniyle WhatsApp’ın daha az denetleme aracı vardır ve bu da yalanları gizlemeyi zorlaştırabilir.
Başka yerlerde, WhatsApp, bir topluluğa bağlı olmayanlar da dahil olmak üzere gruplara bazı yeni özellikler ekliyor. Anketler, şifreli 32 kişilik görüntülü arama desteği gibi gruplara geliyor. Meta son birkaç haftadır test ediyor. Ayrıca, gruplar artık 1.024’e kadar kullanıcıyı desteklemektedir.
